ავსტრალიის ეროვნულმა ავიაკომპანიამ Qantas-მა (ქანთასი) გამოაცხადა, რომ შიდა ფრენებზე მენიუს სრულად განაახლებს. ავიამზიდი დღის ექვსი სხვადასხვა კვების დროს თითქმის 70 ახალ და განახლებულ კერძს შესთავაზებს მგზავრებს ბიზნეს და ეკონომ კლასებში. სიახლეების დანერგვა ოქტომბერში დაიწყო.

ავიაკომპანია მუდმივ მგზავრებსაც გაითვალისწინებს — მენიუ ყოველ ექვს კვირაში ერთხელშეიცვლება, რათა მრავალფეროვნება შენარჩუნდეს.

Qantas Group-ის კლიენტთა და ციფრული ოფიცრის, კატრიონა ლარიტის თქმით, ახალი მენიუ სპეციალურად შეიქმნა ავსტრალიური საკვებისა და მწარმოებლების წარმოსაჩენად.

„ჩვენ ყოველწლიურად 20 მილიონზე მეტ მენიუს ვთავაზობთ მომხმარებელს და მოხარულნი ვართ, რომ თითოეულ ფრენაზე კიდევ უფრო მეტი გემრიელი ვარიანტი შეგვაქვს“, — აღნიშნა ლარიტმა.

განახლებულ მენიუში შედის ისეთი ცნობილი ავსტრალიური მომწოდებლების კერძები, როგორებიცაა Simmone Logue (სიდნეი, ხორცის ღვეზელები), The Handmade Food Co.(ქუინსლენდი, არტეზანული სადღეგრძელოები) და Manna from Heaven (სიდნეი, დესერტები).

Qantas-ი აქტიურად თანამშრომლობს პირველი ერების (Indigenous) ბიზნესებთან. მგზავრებს საშუალება ექნებათ დააგემოვნონ Uncle Herb Smith’s DreamTime Tuka-ს პროდუქტები, რომლებიც ავთენტურ ადგილობრივ კერძებს გვთავაზობს, ასევე Cooee-ს ნამცხვრები, რომელიც ქალის მფლობელობაში მყოფი ადგილობრივი ბიზნესია.

Qantas-ი კვების ხარისხს მხოლოდ ფრენისას არ ზრდის. განახლებები შეეხო ავსტრალიის მასშტაბით ლაუნჯებსაც:

  • ბრისბენის შიდა ბიზნეს ლაუნჯში გაიხსნა საცხობი, რომელიც დამატებით ახალ პროდუქტებს სთავაზობს მგზავრებს.
  • მელბურნის აეროპორტის (MEL) შიდა ბიზნეს ლაუნჯი ნოემბრიდან ემსახურება ნასი გორენგს (Nasi Goreng) შემწვარ ან მოხარშულ კვერცხთან ერთად.
  • პერთის ბიზნეს ლაუნჯში კი პიცის ბარიდან შესაძლებელი იქნება ბეკონისა და კვერცხის პიცის შეკვეთა.

ეს ცვლილებები ხაზს უსვამს Qantas-ის სურვილს, გააუმჯობესოს მომხმარებლის მოგზაურობის გამოცდილება და ამავდროულად მხარი დაუჭიროს ავსტრალიურ კვების ინდუსტრიას.