საერთაშორისო საჰაერო ტრანსპორტის ასოციაციის (IATA) თანახმად, საავიაციო სექტორი ყოველწლიურად   თვითმფრინავის სალონებში, მათ შორის ფრენის დროს საკვების ჩათვლით, 3,6 მილიონ ტონაზე მეტ ნარჩენს წარმოქმნის.
​სალონის ნარჩენების შემადგენლობის აუდიტი გაანალიზდა 25 მოკლე, საშუალო და გრძელ მანძილზე ფრენებზე სინგაპურის ჩანგის აეროპორტში 2023 წლის ნოემბერში და ისევ, 2024 წლის აპრილში. აღმოჩნდა, რომ საკვების ნარჩენები სალონის ნარჩენების 65%-ს შეადგენს, ხელუხლებელი საკვები კი 18%-ს შეადგენს.
აღსანიშნავია, რომ ავიაკომპანიები სულ უფრო მეტად ამახვილებენ ყურადღებას ბორტზე საკვების ნარჩენების შემცირებაზე, მაგალითად, Lufthansa Group-ის გადამზიდველები ყოველი დღის ბოლო ფრენებზე ფასდაკლებით უზრუნველყოფენ ახალ საკვებს.
KLM-მა ცოტა ხნის წინ განაცხადა, რომ იყენებს ხელოვნურ ინტელექტს მოცემულ ფრენაზე საჭირო კვების რაოდენობის დასადგენად.
IATA მუშაობს საავიაციო მდგრადობის ფორუმთან, რათა აამოქმედოს პლატფორმა თვითმფრინავის სალონის ნარჩენების შემადგენლობის გასაანალიზებლად. ის მიზნად ისახავს დაეხმაროს „ავიაკომპანიას და პოლიტიკის შემქმნელებს, შეამცირონ ნარჩენების დონე მათ მიერ წარმოებული და ხელი შეუწყონ ცირკულაციას ხელახალი გამოყენებისა და გადამუშავების შესაძლებლობების გამოვლენით“.